De kickbocks- en befriendinggroep

Als deelnemer van het BeatVic onderzoek wordt u toegewezen aan één van de twee groepen.

Kickboksgroep
Mensen in deze groep zullen deelnemen aan een psychomotorische weerbaarheidstraining. De training bestaat uit kickboksoefeningen waarin u stap voor stap alle basistechnieken en principes van het kickboksen leert. Daarnaast komen er specifieke kickboksoefeningen voorbij die verder ingaan op punten als bijvoorbeeld grenzen aangeven of het leren herkennen van spanning in het lichaam.
– De bijeenkomst:
De training bestaat uit 20 wekelijkse groepsbijeenkomsten die elk 75 minuten duren. Een groep bestaat uit maximaal 10 personen. Elke bijeenkomst wordt gestart met een warming up van 10 minuten. Vervolgens worden er 45 minuten lang kickboksoefeningen gedaan. Na het kickboksen is er een cooling-down van 10 minuten en de bijeenkomst wordt afgesloten met een nagesprek van ongeveer 10 minuten.
– Trainers:
De trainingen zullen gegeven worden door een psychomotisch therapeut en een ervaringsdeskundige.

 

Befriendinggroep
In deze bijeenkomsten staat sociaal contact en gezelligheid in een informele sfeer centraal. onder het genot van een kop koffie, thee of chocolademelk kan er gepraat worden over bijvoorbeeld het nieuws, films, media of hobby’s. Ook kunnen er kaart- en gezelschapsspellen worden gedaan.
– De bijeenkomst:
De bijeenkomsten zullen gedurende 20 weken elke week plaatsvinden. Een bijeenkomst duurt 75 minuten en de groep bestaat uit maximaal 10 personen. Er is een programma als leidraad opgezet dat bestaat uit verschillende thema’s, maar de groep kan per week samen beslissen wat ze willen bespreken of waar behoefte aan is qua activiteiten.
– De organisatoren:
De bijeenkomsten zullen worden georganiseerd door onderzoeksmedewerkers en psychologie studenten.