Het onderzoek

Het BeatVic onderzoek is een samenwerking tussen de afdeling Klinische Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG), het RGOc binnen het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en GGZ Drenthe waarbij onderzoek wordt gedaan naar de weerbaarheid van mensen met een psychotische kwetsbaarheid (klik hier voor een folder van het onderzoek).

Uit eerder onderzoek blijkt dat mensen met een psychotische kwetsbaarheid een verhoogd risico lopen om slachtoffer te worden van geweld. In het BeatVic onderzoek kijken we of de weerbaarheid van mensen met een psychotische kwetsbaarheid verhoogd kan worden door middel van kickboksen of sociaal contact. Voor meer informatie over het doel van het onderzoek, klik dan hier.

Om te kunnen bepalen wat precies het effect is van kickboksen en sociaal contact, worden er twee groepen met elkaar vergeleken. Deze groepen zijn de kickboksgroep en de befriendinggroep. Door middel van loting wordt bepaald in welke groep deelnemers terechtkomen. Deelnemers hebben dus 50% kans om in de kickboksgroep of in de befriendinggroep te komen. Klik hier voor meer informatie over deze bijeenkomsten.

Gedurende het onderzoek zullen er, voor zowel de kickboksgroep als de befriendinggroep, verschillende meetmomenten worden gepland. Voor meer informatie over deze meetmomenten, klik hier.